Sambata Roz/Pink saturday (4)

Sambata aceasta este una speciala pentru ca luna octombrie este luna roz sau luna de informare si prevenire a cancerului mamar; este luna dedicata luptei impotriva cancerului la san. Directiile de Sanatate Publica din toata tara demareaza in octombrie campania “Si tu vei reusi, totul este sa crezi”.
Promotorii acestei campanii sunt Ministerul Sanatatii, Institutul National de Sanatate Publica, CNEPSS si CRSP Cluj, parteneri fiind consiliile judetene, primariile, institutiile medicale cu profil oncologic si cabinetele de medicina de familie.
Printre obiectivele propuse se numara informarea pacientilor diagnosticate cu cancer de san cu privire la importanta controlului medical, asupra rolului examinarilor mamografice si a autoexaminarii sanului.
6.000 de femei depistate cu cancer de san in Romania
Potrivit statisticilor realizate la nivel international, european si national, in Romania anual sunt diagnosticate in jur de 6.000 de femei cu cancer la san. Specialistii sustin ca incidenta cancerului la san a crescut lent, dar continuu in ultimele decade.
Mamografia este metoda prin care poate fi redusa mortalitatea prin cancerul la san cu 25-30%in randul femeilor care au 50 de ani si cu 18 % in cazul celor de 40 de ani.
In tari precum Maria Britanie si Islanda numarul deceselor provocate de aceasta boala a scazut.
Autor: Oana Ciornia
Mai multe detalii
 Mai multe despre Sambata Roz/Pink Saturday AICI.
Pentru a va inscrie si pentru a vedea ceilalti participanti la Pink Saturday intrati AICI.

2 comments to Sambata Roz/Pink saturday (4)

  • Federova  says:

    Luna asta vreau sa fac si eu o postare despte asta. Ms de reminder!

  • AlinutzA  says:

    Federova multumesc de vizita si ma bucur ca ti-am fost de ajutor!

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>