Mierea si tipurile de piele

Mierea este ingredient de baza in produsele de ingrijire inca din cele mai vechi tipuri. In functie de tipul de miere, modul de utilizare (masti cosmetice, lotiuni, creme, sapun, etc), tipul de piele poate avea efecte benefice, rezultatele ce ni le dorim; mierea tonifica, revitalizeaza, hraneste, hidrateaza, elimina reziduurile, calmeaza, energizeaza, reface tesutul conjunctiv; are rol antiseptic, poate fi folosita in curatarea ranilor (diluata cu apa si nu direct pe rana), in arsuri, ajuta la cicatrizarea acestora, favorizeaza vindecarea.

Stiati ca in cosmetica tipul de miere folosit este ales in functie de tipul de ten? Ei bine eu declar sincer ca nu stiam. Zilele trecute am rasfoit Asul Verde numarul din aprilie 2011 si am gasit un articol foarte interesant cu informatii despre miere si utilizarea ei.

Astfel:

  • pentru tenul deshidratat se foloseste mierea de tei;
  • pentru tenul ridat se foloseste mierea de rapita;
  • pentru tenul mixt mierea poliflora;
  • ten gras – miere de brad;
  • ten sensibil vscular – mierea de levantica;
  • ten ten acneic – mierea de padure.

In cadrul articolului veti gasi diverse utilizari ale mierii, dar si a polenului, laptisorului de matca, in cosmetica; cum bine zice protagonista interviului, Neli Pfeiffer, cosmetician Api Estetic, “Inainte de a ajunge la operatii estetice, e bine sa apelam la remediile naturii”; parerea mea este ca nu e nevoie sa ajungem in cazul extrem de operatie estetica ci putem preveni toate acestea prin alimentatie, stilul de viata si nu in ultimul rand ingrediente/remedii naturale.

One comment to Mierea si tipurile de piele

  • Loredana  says:

    ai dreptate, mierea e un aliment minune1

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>