Cremă deodorant homemade

Prima mea crema homemade de care sunt incantata la maxim, sau mai bine zis primul meu produs cosmetic realizat de manutzele mele. Desi e in folosinta de pe 5 iunie, am tot amanat sa o prezint, turnasem intr-un borcanel prea mare si nu reuseam nicicum sa-i fac o poza vizibila. Iata ca m-a ajutat Edi, nu stiu cum a pus mana pe el si … mi-a rezolvat problema.

Sursa principala este Sideris Eco Blog.

Rescriu si eu reteta minune ..
Ingrediente:
5 linguri unt de shea, mango sau cacao (eu am folosit shea);
3 linguri bicarbonat de sodiu;
2 linguri amidon de porumb;
10 picaturi de vitamina E (eu am folosit ulei de catina);
10 picaturi ulei esential (eu am folosit portocala, lamaie si gardenie, acum am aflat ca portocala si lamaia nu se prea combina).

Toate ingredientele, cu exceptia uleiurilor esentiale, se amesteca pe baie de aburi. Cand s-au topit se ia de pe foc, se lasa putin la racit si inainte de racire completa se adauga uleiurile esentiale. Se amesteca, iar crema obtinuta se toarna intr-un recipient cosmetic cu capac sau intr-un recipient de stick. Crema se intareste. Din ingredientele de mai sus rezulta 100 ml crema. La fiecare aplcare se foloseste o cantitate mica de crema ce se lasa cam 2 minute pentru a intra in piele.

Pe Sideris gasiti o multime de tentatii din acestea ce le puteti “fabrica” la voi acasa. Imposibil sa nu va tenteze ceva de acolo.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>