Mărțișoare Carmen

Am participat la un giveaway de martisor organizat de Carmen si chiar am castigat ;) ). Care a fost premiul? Ce putea fi mai frumos decat … martisoare; 10 martisoare! N-am putut rezista si mi-am mai luat cateva pe langa cele castigate, printre care si bufnite. Am vazut ca se poarta bufnitele anul acesta; am cautat semnificatia, le-am achizitionat si ….. daruit colegilor de birou.
Ce semnificatie are bufnita?
Desi este considerara pasarea “prevestirilor rele”, asociata conceptelor de irational, ambiguitate, pericol, bufnita este simbolul intelepciunii, inteligentei, studiului. In antichitate studentii isi sustineau examenele tinand la spatele lor amulete care intruchipau bufnita. Este folosita ca sigla de catre institutii precum biblioteci, scoli, universitati, edituri; simbolizeaza, prin aceasta, menirea structurilor institutionale de a penetra intunericul ingnorantei, necunoasterii, lipsei de cultura. Asociaza bufnita cu cartea, izvor de intelepciune, ce iti ofera posibilitatea sa-ti largesti orizontul cultural, al satisfactiilor estetice si intelectuale, dezvoltatea in planul carierei.
Cu referire la martisoare, slavii sudici considerau bufnitele, cainii, pisicle, liliecii ca fiind aducatoare de noroc.
Se spune ca ”de bufnita va canta in februarie, e semn de primavara timpurie”.
In Feng Shui bufnita are darul de a crea o energie a averii, a sigurantei si confortului interior, a cresterii intuitiei si sigurantei; pentru efect trebuie sa aveti o statueta/figurina a bufnitei pe birou la locul de munca sau/si pe biroul copiilor unde isi fac ei temele;  sau mai mult sa purtati un talisman/colier.
Visitati blogul lui Carmen si veti gasi acolo nu doar martisoare ci si bijuterii de tot felul foarte frumoase, pentru voi sau pentru un eventual cadou ce doriti sa-l faceti celor dragi.
Seara buna sa aveti!
Tags:  

2 comments to Mărțișoare Carmen

  • KaBea  says:

    Te felicit pentru premiu,foarte dragute si simpatice martisoarele.Cat despre bufnita,nu stiam ca are asa semnificatii.Bine de stiut.Pup.

  • AlinaS.  says:

    Multumesc Beatrice! Nici eu nu stiam atat de multe despre bufnite, dar vazand martisoarele m-am pus pe cautat.
    pupi

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>